Spoglądając na kulinarną mapę naszego miasta, nie sposób przejść obojętnie obok restauracji Skrzydlaty Byk.

Prosperująca od marca 2015 roku burgerownia wyrobiła sobie bardzo dobrą renomę, podbijając serca i żołądki wszystkich odwiedzających ją gości.

Spoglądając na menu Skrzydlatego Byka znajdujemy szeroki wybór burgerów. Nie są to jednak typowe burgery, znane z amerykańskich fast-foodów. Wiele pozycji nawiązuje poprzez składniki do potraw znanych z tradycyjnej polskiej kuchni, co okazało się strzałem w 10! Jest też burger wegetariański, burger z grillowaną piersią z kurczaka, a więc każdy znajdzie coś dla siebie.

O tajemnicę sukcesu Skrzydlatego Byka próbowaliśmy zapytać właściciela lokalu.

Naszym największym skarbem jest zespół, który tworzy Skrzydlatego Byka. Jest to grupa wspaniałych ludzi i bez nich na pewno tego wszystkiego by nie było. Dużo zawdzięczam również swojej żonie, która zwłaszcza w początkowej fazie rozwoju restauracji bardzo mi pomagała i była ogromnym wsparciem. – opowiada Krzysztof.

Podpytując dalej udało nam się dowiedzieć, że najbardziej strzeżoną tajemnicą Skrzydlatego Byka jest receptura sosu autorskiego. Jego powstanie jest dziełem pierwszego kucharza, od którego notabene wszystko się zaczęło.

Poza stałym menu w ofercie Skrzydlatego Byka pojawia się burger miesiąca. Tutaj wybór burgera w dużym stopniu determinują sami goście, którzy często dopytują, a nawet domagają się powrotu swoich ulubionych smaków.

W restauracji panuje miła i rodzinna atmosfera, którą czuć już od kuchni, a poprzez personel i profesjonalną obsługę zarażani są nią goście.

Dla osób, które nie mogą odwiedzić restauracji istnieje możliwość skorzystania z opcji dostawy do domu.

Skrzydlaty Byk – Wolności 237

tel. +48 600 281 942

www.skrzydlatybyk.pl